Hírek

Magyarcsanád: nevelt lányával és fiával erőszakoskodott


HM


A gyanú szerint a bűncselekmény feltételezett elkövetője több alkalommal kihasználta, hogy élettársa alszik, átment 6 éves nevelt lánya, valamint 10 éves nevelt fia szobájába, és őket szexuális bűncselekmény eltűrésére kényszerítette 2014 januárja és novembere között. A sértetteket 2014 novemberében nevelőszülőnél helyezték el, ezután merült fel a bűncselekmény gyanúja. A nyomozók a 33 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Az elrendelt nyomozás során életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúja is felmerült a magyarcsanádi férfival szemben. H. Zoltán 1 éves gyermekét tavaly november 15-én életveszélyes állapotban szállították kórházba, majd kómába esett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a csecsemő négy hetes korától sokat sírt, így a férfi megnyugtatására több alkalommal, különféle módon rázta, volt, hogy meg is ütötte. Ennek következtében a gyermek koponyáját olyan erőbehatás érte, hogy az agy a koponyaűrben rázkódott, nekicsapódott a koponyacsontnak, majd az ütést követően ödéma keletkezett.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait szexuális erőszak és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította.