Hírek

Jubilált a MENYUKE


Gajáta Fanni – Makó


Az egész városban ismerik a MENYUKE tagjait, akik rendszeresen túráznak, nordic walkingoznak és programokat szerveznek. Az egyesület 10 éve vált önállóvá a Rokkantnyugdíjasok Országos Egyesületétől. A legmagasabb létszámuk a 70 fő volt, jelenleg 45 tagjuk van.

– Megalakulásunkkor harminchárman írták alá a jelenléti ívet, s elkezdtük az önálló életünket. A célunk az volt, hogy a megváltozott munkaképességűek is munkahelyet találjanak, de ez kevés sikerrel járt. Azóta más utakon indultunk el – mondta Szekeres Mihályné, a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesületének elnöke. – Szabadidős sportokat űzünk, hagyományt és kultúrát őrzünk és néhány éve belevágtunk a kreatív tárgyak készítésébe.

A jubileum alkalmából egy kiállítással készültek, ahol nem csak a tagok által készített kézműves dolgokat állították ki, hanem az emlékleveleket, okleveleket is. Emellett rengeteg fénykép is helyet kapott, amelyek a MENYUKE életét mutatja be.  

Az egyesület elnöke elmondta, a jövőben is szeretnék folytatni azt a munkát, amelyet már elkezdtek, illetve – ha pályázati támogatásokat kapnak -, szívesen mennének akár többnapos túrára vagy éppen színházi előadásokat megtekinteni.

A 10 éves jubileumi kiállításnak a makói József Attila Könyvtár ad otthont. A megnyitón Badicsné Szikszai Zsuzsanna és az egyesület tagjai vettek részt.

További képeink itt láthatók.