Makó

Gyarapodott a tiltott határátlépők száma


MH


Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, a bíróság két vádlottal szemben végrehajtandó, háromra felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki – a kiutasítás mellett -, 41 terheltet egy évre, 106-ot két évre, egyet négy évre kiutasított Magyarország területéről.
A többségükben tunéziai, afgán, palesztin, szír vagy pakisztáni állampolgárságú vádlottak – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

Az ítéletekkel szemben, amelyekben a bíróság végrehajtandó szabadságvesztést, illetve négy évi kiutasítást szabott ki, a vádlottak és védőik fellebbezést terjesztettek elő, a többi döntés jogerőre emelkedett. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a héten 33 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül egy eljárás hatályon kívül helyezéssel, nyolc elutasítással, egy egyéb módon fejeződött be.