Hírek

Csak húszan keresték fel a polgármestert


Gajáta Fanni – Makó


Szabó Imre makói festőművész azzal érkezett a fogadóórára, hogy két darab képet adjon át Farkas Éva Erzsébetnek. Mint elmondta, az egyik művét Orbán Viktor miniszterelnöknek szánja, a másikat a város első emberének.

– Azt remélem, hogy a polgármester asszony hamarabb eljuttatja a festményemet a miniszterelnök úrnak, mint ahogy én tudnám neki – mondta Szabó Imre. – Az Orbán Viktornak szánt képemen a regnálásának az időpontjai olvashatóak, illetve rovásírással írtam rá – tette hozzá.

Nagy Istvánné azzal a panasszal érkezett Farkas Éva Erzsébethez, hogy szemetet hordanak a portájára. Mint kiderült, a drótkerítését ellopták, így azóta bárki bemehet hozzá.

– Nem csak szemetet kapok, hanem a nemrég vett tűzifámat is elvitték, amíg egy temetésen voltam 230 kilométerrel arrébb – mondta felháborodva az asszony. – 30 ezer forintból nehezen tudom visszavenni a tűzi anyagot is és a kerítést megjavítani.

Voltak, akik személyes üggyel érkeztek a polgármesterhez, mivel véleményük szerint csak a polgármester tud segíteni nekik. A 20 személyen felül még 10 fő a lakhatási osztályt keresték fel az önkormányzati bérlakások ügyében.