Makó

Papírhuszár is készült a játszóházban


Albert Barbara – Makó

– Úgy gondolom, hogy a családoknak érdemes benézniük hozzánk. A kiállítások mellett egy kézműves programmal is készültünk. Az önkéntesek és a múzeumpedagógus segít a játszóház lebonyolításában – fogalmazott Badicsné Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Múzeum igazgatója.

– A gyerekek papírcsákót, papírhuszárt mozgatható végtagokkal, illetve szélforgót az ünnephez kapcsolódó szimbólumokkal készíthetnek – árulta el Cs. Tóth Gabriella múzeumpedagógus.

– Épp csákót és szélforgót készítek – árulta el Kúsz Kiara, a Kálvin Téri Református Általános Iskola 4-dikes diákja. – Szeretem az ilyen foglalkozásokat. Már szó esett az iskolában március 15-ről. Petőfi Sándor és az ifjak a Pilvax Kávéházban gyűltek össze. A nap folyamán Petőfi Sándor elszavalta a Nemzeti dalt és Jókai Mór felolvasta a 12 pontot.

– Nagyon jó a hangulat a játszóházban, én a szélforgó készítését választottam. Otthon szüleim említették és beszéltünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról – árulta el a másodikos Dobsa Gabriella.