Hírek

Nagy sikere volt a Zúg márciusnak


Gajáta Fanni – Makó


Farkas Éva Erzsébet köszöntőjével indult a Zúg március táncjáték, amely nagy sikert aratott. A makói Forgatós Táncegyüttes, a ráckevei KÉVE Táncegyüttes és a Szegedi Nemzeti Színház színművészei által előadott közös darab Petőfi Sándor életét mutatta be zsenge fiatalkorától a forradalomig.

– Belecsöppenünk a Pilvax Kávéházba életébe is, ahol a 12 pont született. Csatát láthatunk, ahol először a magyarok, majd osztrákok nyernek – mondta az előadás előtt Doktor-Bagaméri Andrea, a makói Forgatós Táncegyüttes tagja. – A mi darabunkban Petőfi nem hal meg. A Petőfi-kultusz úgy ér véget, hogy ő nem csak az emberek lelkében él, hanem úgy képzeltük el, hogy a segesvári csata után még élt.

A táncdarabban sok Petőfi-verset hallhattak a nézők megzenésítve. Így az irodalom, a történelem és a magyarság találkozott közel másfél órában.

Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze alakította Kossuth Lajost. A színész elmondta, a táncjátékban még két szereplőt testesít meg Kossuthon kívül: Márton bácsit, a pásztorembert és Petrovics Istvánt, Petőfi Sándor édesapját is ő játssza.

– Hozzám a legközelebb Márton bácsi szerepe áll, a nagy igazságok miatt, amiket kimond egyszerű pásztoremberként – árulta el a színész. 

Az előadásról készült további képeink a galériában láthatók.