Makó

Erős emberek makói küzdelme

 

Albert Barbara – Makó


A jelentkezők pumping, snatch, fekvőtámasz, burpee, húzódzkodás-tolódzkodás kategóriák közül választhattak. Részt vettek az erőnapon olyanok is, akik több versenyszámban indultak.

– Úgy érzem, hogy magamhoz képest elég jól teljesítettem. Volt már jobb, de ettől függetlenül büszke vagyok magamra. Másfél éve a makói Tyr Gymben edzem heti négyszer. Már több versenyen is részt vettem és amatőr szinten űzöm a sportágat – árulta el Rácz Amelita.

– A Tyr Gymbe járok tréningekre közel másfél éve. Viszont a mai volt az első versenyem. Snatchben indultam 12 kg-os kettlebellel. Úgy vélem, hogy a kitűzött célt sikerült elérnem – árulta el Pósa Renáta.

Egy 17 éves lány is akadt a bátor jelentkezők között. Ritkán indulnak tinédzser versenyzők, ezért rendkívül örültek a rendezők. Juhász-Nagy Gábor három kategóriában mérte össze erejét. Jó példa, hogy nincs korhatár a sportban. A motiváció és a felkészülés a lényeg. Szalai Károly idő hiányában sajnos csak a húzódzkodás-tolódzkodás versenyszámban indulhatott:

– Szerintem elég jól sikerült, a többiek is kiválóan szerepeltek. Jelenleg csak tréningekre járok a Tyr Gymbe és versenyeken indulok. Szegedről, valamint egyénileg egyaránt jelentkeztek versenyzők a megmérettetésekre.

Az esemény végén a résztvevők megkapták a megérdemelt jutalmakat.