Makó

Makói taekwon-dosok sikere


Albert Barbara – Makó


Károly elmondta, hogy 1 éve és 3 hónapja taekwon-dozik, előtte pedig fél évet bokszolt. Az egyik barátja ajánlotta, hogy próbálja ki. Igazából akkor tetszett meg neki ez a sportág. Egy héten öt edzésen vesz részt, kétszer pedig boksz tréningekre jár.

– Az edző nagyon segítőkész, mindig számíthatunk rá. Egy összetartó, lelkes csapat állt össze. Az edzés nálunk úgy épül fel, hogy bemelegítünk, erősítünk, nyújtunk. A tréningek fő részében pedig arra a kategóriára (önvédelem, formagyakorlat, töréstechnika) fordítunk hangsúlyt, amiben indulunk egy versenyen. Ha vizsgára készülünk, akkor leginkább a formagyakorlatra és a bázistechnikákra koncentrálunk – mondta.

Károly idén már felnőtt kategóriában indul a megmérettetéseken, így sokkal keményebb ellenfeleket kap, mint eddig.

A fiatal taekwon-dos először Balatonfüreden jelentkezett versenyre. A szabad küzdelem -85 kg-os súlycsoportjában 2. helyezést ért el. Monoron, a diákolimpián a formagyakorlat és a szabad küzdelem kategóriában is egyaránt bronzérmet szerzett. Mezőhegyesen 2. helyezett lett szabad küzdelemben.

– A múlt szombaton, a Magyar Bajnokságon formagyakorlatban bronzérmet nyertem, míg szabad küzdelemben ezüstöt. A célom, hogy részt vegyek az egyik áprilisi versenyen és győzzek.

Szépen teljesítettek a makói csapat tagjai.

A makói csapat nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet:

Vecsey Károly: felnőtt férfi küzdelem -85 kg 2. hely, formagyakorlat 3. hely

Demeter Erik: felnőtt férfi küzdelem -70 kg 3. hely
Kiss Roland: ifjúsági fiú küzdelem -68 kg 3. hely
Demeter Evelin: ifjúsági lány küzdelem -65 kg 3. hely
Valis Kármen: ifjúsági lány formagyakorlat 3. hely