Makó

Dominik a makói kick-box palánta


Albert Barbara – Makó


Az ifjú versenyző elárulta, hogy már 8 éve a kick-box szerelmese. Előtte focizott, úszott, de tehetsége végül ebben a sportágban bontakozott ki. Úgy tartja nehéz a legjobbak közé tartozni, hiszen sok a kiváló hazai versenyző. A kick-box Magyarország egyik legeredményesebb sportága.

– A Makó Budo Klubban kezdtem edzeni, most pedig Szegedre járok tréningekre. Először a Combat DSC tagja voltam, jelenleg pedig a Yoko Kick-box Team csapatába tartozom. Heti három edzésen veszek részt, s emellett Klembucz Mónikához crossfittezni is járok.

Dominik semi-contact (point fighting) kategóriában indul a megmérettetéseken. Ebben a sportágban a bírók minden találatnál megállítják a küzdelmet és megítélik a pontokat.

Dominik a dobogó legfelsőbb fokán.

– Decemberben a Croatia Open-en 1. és 3. helyezést értem el. Az idén a Slovak Open-en – a +47 kg-os kategóriában – aranyérmet szereztem, a -47 kg-os súlycsoportban pedig 3. lettem.

A fiatal sportoló céljai közt szerepel világversenyeken részt venni, ez azonban nagyon költséges. A szülei támogatják mindenben. Dominik a makói József Attila Gimnázium 6-os diákja és nagyon jól tanul.

– Sosem kell könyörögni neki, nem érzi túlterheltnek magát. A crossfittet is ő választotta a kick-box mellé. Most éppen az áprilisi Spartan Race-re készülnek. Mindig elmondjuk, hogy hobbiként űzi a sportágat, a tanulás a legfontosabb számára – árulta el Loós Csaba, Dominik édesapja.