Makó

Tavaszi sporthét: kosarasok találkozója


Albert Barbara – Makó


Tegnap kezdődött tavaszi sporthét, melyen a makóiközépiskolák csapatai mérik össze erejüket négy sportágban: labdarúgásban,
kosárlabdában, röplabdában és floorballban.
 

 A megmérettetésen a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolából, a József Attila Gimnáziumból, a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumból, valamint a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolából indultak versenyzők.

– Vegyes csapatokat állítottunk össze. Minden keretből kötelező, hogy két lány
lépjen pályára. A négy nap során elért eredményeket összesítik s a sporthét végén kihirdetnek egy győztest. A verseny fő kérdése, hogy melyik középiskola a legügyesebb – mondta Kovács Gábor a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola testnevelő tanára.
 
Hat, egyenként 10 perces mérkőzés zajlik le. A felkészítő tanárok külön kérik, hogy igyekezzenek elkerülni a csapatok a szabálytalanságokat.

– Ez az első alkalom, hogy részt veszek egy ilyen sporteseményen. Nem járok külön edzésekre a testnevelés órákon szoktunk gyakorolni. Reménykedem a jó játékban és a minél jobb eredményben – árulta el Vígh Barbara a Návay diákja.

– Nagyon szeretem a kosárlabdát, ezért gondoltam, hogy kipróbálhatnám élesben
is magamat. Szabadidőmben szívesen űzöm ezt a sportágat. Izgalmas
mérkőzésekre számítok. Csak ma a sporthét e fordulójában játszom. Kolozsvári
János testnevelő tanár készített fel bennünket s adott tanácsokat nekünk. Remélem, hogy jól fogunk szerepelni és megszerezzük az első két hely
valamelyikét – sorolta a szintén návays Igaz Tamás.

Izgalmak, szép megoldások, dobások jellemezték a mérkőzéseket, de szerencsés kimenetelű helyzetek is adódtak. A mai nap folyamán, a kosárlabdában a JAG csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyen a JUGYU, a harmadikon pedig a Návay iskola végzett.