Hírek

Olasz bivalyok tejéből lesz a mozzarella


MH színes

Mediterrán olasz fajtájú bivalyok Mezőtúr határában, az Italiagro Kft. telepén. Az észak-olaszországi Cremona megyéből érkezett állatok az első ellésüket követően, körülbelül 3-4 hónap múlva adnak majd tejet, amelyből olasz mozzarella sajt és ricotta készül.

Teje egyébként porcelánfehér színű, kellemes ízű, hamarabb alszik meg, mint a tehéntej és vitamintartalma is magasabb. Zsírtartalma eléri a 8%-ot, de a laktáció folyamán akár a 16%-ot is. 6 liter tejből 1 kg sajtot tudnak készíteni. Híres bivalytejből készült sajt a mozzarella mellett a feta és a cheddar is.

Akit már megkínálta bivalytejjel, az jól tudja, milyen “lépésszaporító” hatása van arra, aki nem sokkal később vizet iszik rá.