Makó

Szárító üzemet építenének a makói gazdák


Korom András – Makó


Idén február 10-én írták ki annak a makói ipari park területén lévő 10 ezer négyzetméteres területnek az értékesítését, melyre a február 29-i határnapra csak egyetlen induló, mégpedig a Kádár József vezette Maros Vidéki Gazdák Szövetkezete nyújtott be pályázatot.

A területre jelentkezőnek a város előírta, hogy csak a mezőgazdasági termeléshez, termékértékesítéshez kötődő feldolgozóipari tevékenységet lehet folytatni, s csak ennek az érdekében lehet beruházni.

A szövetkezet pályázatában – melyről a makói képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén hoz döntést – olvasható, hogy a területen szárítóüzemet és magtárt építenének, melyben a szövetkezetet alkotó gazdák által beszállított termény tisztítása, szárítása és tárolása történik majd, de a Makó környéki, nem szövetkezeti tag gazdáknak is nyújtanak majd szolgáltatást.

Ezért a területen építenének egy szárítótornyot, vásárolnának egy magtisztítógépet, felszerelnének egy hídmérleget, emelnének egy mérlegházat szociális helyiségekkel és laborral, illetve egy 1600 négyzetméter alapterületű magtárat, s persze az ezeket összekötő utakat.

A szövetkezet új munkahelyeket is teremtene hiszen alkalmazna itt egy felsőfokú végzettségű vezetőt, két adminisztrátor-laboránst, egy szakmunkást és két alkalmi munkavállalót.