Szerencsére az, hogy milyen neműek leszünk, nincs ránk bízva. (Bár elgondolkodtató az a felfogás, ami szerint a lélek választ, hogy milyen testben, körülmények közé, tapasztalatokat megélve születik a Földre). Szóval, az időjárás mellett ezt a tényt is más dönti el – egyelőre, amíg az emberi okoskodás ezt a titokzatosságot is mindenáron meg fogja fejteni. Persze, vannak logikus érvek – főleg a világ keleti oldalán – a befolyásolás mellett, de én szeretném abban hinni, hogy mindig minden úgy történik, ahogyan lennie kell. Nem tudom, – mivel nincs gyerekem -, hogy a szülők mennyire őszinték magukkal és a környezetükkel, mikor ezeket a mondatokat halljuk lányos apáktól: nem is akartam soha fiút, a kiscsaj a legnagyobb szerelmem, úgyis tökösnek nevelem stb., vagy fiús anyukáktól: mindig is vagány kispasikat akartam, majd a tenyerükön hordoznak a srácok, nálunk még a háziállatok is hímek… vagy csak a kialakult helyzetből hozzák ki a legjobbat. Egy alaptételben viszont rendületlenül hiszek: minden gyerek egy csoda, s ha már életet kapott, akkor szeretetben és törődésben kell felnőnie.

Nálunk otthon nem volt téma a nem-kérdés (három lány után apukám le volt fegyverezve). Talán ezért sosem volt gond számomra női létem, (max. egy szuperjófej bátyó jelent meg néha a gondolataimban). Sőt, ahogyan az idő telik, bevallom, áldom a szerencsémet, hogy ekképp alakult az életem. Imádom a szőke sztereotípiát is, főleg, ha rá is játszhatok. Szeretek shoppingolni, érzékenynek lenni, néha színészkedni, és pepecselni a fürdőszobában, barátnőzni. Jó, hogy lehet cukiskodni vagy előadni a komolyat is, mosolyogni, ha nem tudok valamit és egyszerre ezer programot futtatni az agyamban. Lehet, hogy hülyének tűnök, de kedvenc foglalatosságaim közé tartoznak a házimunkák – kivéve a varrást – és csak egy kicsit derogál bevallanom, ha nem tudok valamit megoldani (pl. autós ügyek, műszaki kütyük, bonyolultabb szerelési munkák). Ilyenkor képzelem el a szexi szervizest, a kétszer csengető postást, a helyes szakembert. Tehát, megvannak a nőciségnek is az apró örömei.

Ha már így alakult, szeretek nőnek lenni. Társ mellett még inkább. És, jó hogy vannak férfiak is és olyanok, amilyenek, még ha sokszor másként akarjuk is őket elképzelni. A lényeg, hogy legyünk hálásak az életünkért, örüljünk annak, ha egészségesek vagyunk vagy csak azért, ha süt a nap. Simogassuk meg a gyerek buksiját és legyünk biztosak abban, minden úgy jó, ahogy van.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest