Albert Barbara – Makó


Farkas Éva Erzsébet szerint bizonyára fontos szerepük lesz a Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia résztvevőinek abban, hogy az anyaország által kezdeményezett programokból a külhoni magyar fiatalok is részesüljenek, s olyan egzisztenciát teremtsenek maguk és a családjaik számára, amely segíti a szülőföldön való boldogulást.

Úgy gondolja, nagyon lényeges, hogy ez a szervezet egyaránt képviseli, segíti és figyelemmel kíséri a külhoni magyar szervezetek közéleti tevékenységét. Emellett felhívják a figyelmet a külhoni közösségeket ért esetleges túlkapásokra s magyarellenes intézkedésekre.

A polgármester hangsúlyozta, a makói önkormányzat is az egyik fontos tevékenységének tartja a fiatalok támogatását: – A képviselő-testület előző évi döntései, határozatai már ezt tükrözték és az idei költségvetésünk is azt mutatja, hogy segíteni kívánjuk a fiatalokat. 2015-ben a családokat igyekeztünk azzal támogatni, hogy a babakötvényt 45 ezer forintról 100 ezer forintra emeltük fel. A Bursa Hungarica ösztöndíjjal is a makói fiatalokat próbáltuk ösztönözni – sorolta. – 2016-ban szintén támogatást szeretnénk nyújtani a házaspároknak az országos CSOK-programhoz kapcsolódva. Ingyen telkeket biztosítunk a letelepedéshez, amennyiben makóiként részt vesznek ebben a programban tette hozzá azzal, hogy szeptembertől beiskolázási támogatást tudnak nyújtani az általános iskolás tanulóknak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest