Makó

Lebontották a régi iskolát


Korom András – Apátfalva


Két és fél nap alatt bontotta le a régi már hosszú évek óta üresen álló apátfalvi régi iskolát az Apátfalva és Térsége Szociális Szövetkezet. Mint azt Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk: ezen a helyen építik majd fel a közösségi célokra is alkalmas községi sportcsarnokot. A kivitelezés közel 600 milliós költségéhez a kormány 250 milliót bocsátott a helyi önkormányzat részére, míg további 350 milliót TAO-s támogatásként kaptak.

A sportcsarnok építésének állami támogatását Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ígérte meg még a kampány időszakában. Akkor azt mondta, ügyelnek arra, hogy a beruházás egy fillérjébe se kerüljön a községnek.

Az épülettel már az előző testület is akart valamit kezdeni, de az előző ciklusban nem sok minden történt vele – tudtuk meg Károlyi Sándortól, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat elnökétől.

Tavaly ilyen állapotban volt az egész épület.

Már az új testület kért a Faluházzal szemközti volt iskolaépülettel kapcsolatban szakvélemény, s tavaly március közepén a szakértő kimondta, hogy az előző testület idején már csak hulladékraktárként használ épület bontásra ítélt.

A bontás követően valószínűleg áprilisban írja ki a sportcsarnok építésére a közbeszerzési pályázatot az apátfalvi önkormányzat, majd 60 nap múlva hirdetnek eredmény, hogy aztán kössék meg a nyertessel a kivitelezési szerződést. Az új iskolai és közösségi célokra, valamint edzésekre is alkalmas csarnokot a tervek szerint még idén szeretnél átadni