Makó

Anna nénit meglepték 95. szülinapján


Gajáta Fanni – Apátfalva


Tősgyökeres apátfalvinak mondja magát Sóki Mihályné Fejes Anna. A születésnapos 1921. március 3-án született a településen, és egész életét itt is élte le. Anna néni már igen fiatalon elkezdte a munkát, hiszen a mezőgazdáságban minden szorgos kézre szükség volt.

Ahogy ő mondta, olyan régen találkozott a férjével, hogy már nem is emlékszik arra, mikor láthatták egymást először.

– Egy falusi bálon ismerkedtünk meg. Összebarátkoztunk, majd később jött az esküvő – árulta el Anna néni. – Régen volt nagyon, az egyszer biztos.

Anna néninek három gyermeke született: Mihály, József és Piroska. Jelenleg a lányánál és a vejénél lakik, ők gond viselik a 95 éves asszonyt. Négy unokája, két dédunokája van, és mint kiderült, úton van egy ükunoka is Réka dédunokája révén.

Szabadidejében legtöbbször pihenget, de ha jó az idő az udvarra is kimegy sétálni, napozgatni. A lányáéknál van egy kismalac, akit szívesen látogat meg. Tévézni is ritkábban szokott.

Mint a legtöbb szépkorú, Anna néni szerint is a hosszú élet titka a sok munka. Elmondta, hogy komolyabb betegségei sosem voltak, egészségesen élt. Mivel földműveléssel foglalkoztak, így sokat volt a jó levegőn.

A születésnapját ma ünneplő Anna nénit Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester köszöntötte. A szépkorú asszony a virág- és az ajándékcsomag mellett a helyi önkormányzat, illetve Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőleveleit kapta.