Hírek

Az idei a fejlesztések éve lesz Makón


Gajáta Fanni – Makó


Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a tavalyi év elsősorban a támogatások éve volt a város életében: több mint 460 testületi határozatot hozott a képviselő-testület, mely több társadalmi réteget igyekeztek támogatási lehetőségekkel megszólítani.  2015-ben a város szociális támogatási kerete is magasabb volt, mint a korábbi esztendőkben.

– Az idei év elsősorban a fejlesztések és a beruházások éve lesz, természetesen nem feledkezünk meg a támogatásokról sem – tudtuk meg a város első emberétől. – Azokat a támogatásokat, amelyekről tavaly született döntés, 2016-ban is biztosítjuk. Emellett még a bárányhimlő elleni oltást szeretnénk bevezetni az óvodába induló gyerekek részére, amely körülbelül 230 családot érinthet Makón.

– Beiskolázási támogatást is szeretnénk adni minden makói általános iskoláskorú gyermeknek – tette hozzá a polgármester. – De szeretnénk, ha minden 65 év feletti, egyedülálló makói polgár számárad ingyenessé válhatna a szemétszállítás. Ez választási ígéretünk is volt.

Az országosan kiírt pályázatokból a város is profitálni akar. Turisztikai és gazdaságfejlesztési programokat szeretne beindítani, amelyekkel elsősorban a vállalkozókat kívánják elérni és megszólítani.

– Tavaly a térséghez körülbelül 1260 vállalkozás tartozott, ebből 81 volt kamarai tag. A mai értékelőben arról is szót ejtünk, hogy hogyan tudnánk növelni ezt a létszámot – tudtuk meg Donáth Rolandtól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Makó Térségi Szervezetének elnökétől.

– A kamara legfőbb feladata az érdekképviselet és az információnyújtás, illetve szakmai fórumok rendezése. Mivel a megyei szervezet egyik pillérje vagyunk, így megpróbálunk itt is olyan fórumokat és rendezvényeket szervezni, amely a vállalkozóknak segítséget nyújt – tette hozzá a térségi szervezet elnöke.