Makó

Patkány-gate: feljelentették a DK makói elnökét


Korom András – Makó


Megtette a feljelentést a makói rendőrkapitányságon Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző, a makói polgármesteri hivatal vezetője Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke a városházi patkányokról szóló február 19-i bejegyzése miatt.

A DK választókerületi elnöke ezt a bejegyzését azuán távolította el profiljáról, hogy pénteken Czirbus Gábor sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Mucsi egyben elnézést kért mindazoktól, akik emiatt sértve érezték magukat.

A pártelnök hangsúlyozta, a bejegyzést magánemberként tette, nem a pártja vagy annak (megyei) elnöksége nevében. Portálunknak adott interjújában azt mondta, a kommentet azért írta, mert erősen felháborodott a polgármester Magyar Időkben megjelent nyilatkozata azon részén, melyben Farkas Éva Erzsébet azt mondta , hogy a városháza főépületében a választások után rendkívüli körülményeket találta az új városvezetés a városháza főépületében, mely egyes helyiségeiben patkányok rohangáltak. Mucsi Tamás közölte, a jegyző helyében nem tenne feljelentést, hiszen – úgy látja – a komment eltávolításával, illetve a bocsánatkéréssel és a helyesbítéssel okafogyottá vált az.

A DK elnöke egy későbbi közleményében azt írta: ”Ha már mindenáron nevesíteni kell, hogy eme szójátékkal kikre gondoltam, akkor egyértelműen kijelenthetem, hogy a hazug emberekre! Ennek nyomán nyugodtan feljelenthet bárki, aki hazugnak gondolja magát.”