Makó

Kuckó is lesz a Móra kiállításon


Gajáta Fanni – Makó


Móra Ferenc lánya, Panka és az unokája, a Vadember kísér minket végig a Móra Mesebirodalma nevű vándorkiállításon, amely Szegedről indult útjának és már megjárta Kecskemétet, Egert és Pécset is. Március 11-től májusig végig a makói József Attila Múzeum ad otthont a tárlatnak. A színes és interaktív kiállítás kortalan, a kicsik és nagyok is egyaránt élvezhetik.

– Panka és a Vadember vezet minket végig az egész kiállításon, ahol megjelenik a Kincskereső Kisködmön, a Bicebóca és a régi iskola a palatáblával – árulta el Badicsné Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Múzeum igazgatója.

– Egy olyan fa is lesz a kiállításon, amelyen Móra Ferenc idézeteit lesznek olvashatóak – tette hozzá az igazgató. 

A tárlat különlegessége nem csak a színekben és a tárgyakban rejlik, hanem az interaktív formájában is. A gyerekek kivételesen bármihez hozzáérthetnek, illetve kipróbálhatnak: ha egy felhő alá állnak, akkor hó is esik rájuk. Emellett a szegedi múzeum foglalkoztató füzeteit is kitölthetik a látogatók.

– Egy kuckó is lesz, ahol Móra meséit lehet majd hallgatni – mondta az igazgató.

A kiállítás megnyitója egy igazi érdekességet is tartogat: a március 11-én Makóra látogat az író dédunokája, Vészits Andrea, aki az íróval közös személyes élményeit is megosztja az érdeklődőkkel.