Hírek

Táncra perdültek az otthonlakók


Korom András – Szentes


Vidám játékokkal kezdődött február 24-én az Aranysziget Otthon szentesi otthonában a farsangi mulatság. A részvevők előbb bátortalanul jelentkeztek a székfoglaló játékra, mely során a hirtelen lehalkuló zenére kellett lehuppanniuk a székekre, melyekből mindig eggyel kevesebb volt, mint ahányan játékban maradtak. A kezdeti sikereken felbuzdulva már egyre többen vettek részt lelkesen a hulla-hopp karika derékon való pörgetésében, a lufifújásban, és a „ki tud tovább féllábon állni?” játéknál már majdnem kicsinek bizonyuljon a terem a jelentkezők nagy száma miatt.

– Hosszú évek óta ez az egyik legszebb és legnépszerűbb rendezvényünk. A szentesi pszichiátriai intézményben külön hangsúlyt kell helyeznünk a farsangi mulatságra, hiszen az itt élők szeretnek szerepelni, nagyon kedvelik a fergeteges, mozgalmas rendezvényeket – mondta Kiss Tamásné, az integrált Aranysziget Otthon megbízott igazgatója. Hozzátette, ez alkalommal is szívesen látták vendégül a nagymágocsi, derekegyházi és kisréti és az Aranysziget otthonok – a farsangoláson részt venni akaró – lakóit.

– Az idén külön műsorral nem készültek a szentesiek, ők ugyanis folyamatosan költöznek ki a Sima Ferenc utcából a nemrégiben felavatott Rákóczi utcai és Csongrádi úti otthonokba, illetve március 1-től a Vásárhelyi utcai épületbe. A szakmai és a technikai dolgozók idejét és energiáját a költöztetés, a tereprendezés és az otthonlakók erre való felkészítése töltötte ki” – tette hozzá Kiss Tamásné.

A farsangi mulatság azonban mindezek ellenére önfeledtnek bizonyult, hiszen a játékokat azok is élvezték, akik csak nézőként biztatták vagy tapsolták meg a játékosokat. Volt célba dobó verseny és a szívószálas üdítőivás is. A győzteseket cukorkával és csokoládéval jutalmazták.

Aki pedig azt hitte, hogy csak az asztalokra kirakott szendvicsekkel fog belakmározni, az egy pillanatra sem tétovázott, amikor az otthon dolgozói megjelentek a finom fánkokkal roskadásig megrakott tálcákkal. Az ízletes falatok rekordgyorsasággal tűntek el. Az elégedett és vidám arcok mind azt tükrözték, hogy mindenki milyen remekül és felszabadultan érzi magát.

Pedig a hangulat igazán csak akkor csapott a tetőfokára, amikor feldübörögtek a hangfalak és megkezdődött a tánc. Mindenki gyorsan megragadta a szomszédja karját, vagy csoportokat alkotva mulatozott. A bátrabb férfiak és nők pedig az otthon dolgozóival ropták, de még az igazgatót is alaposan megforgatták a parketten.

A mulatságról készült további képeink a galériában láthatók.