Makó

Ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig védekezünk


MH összeállítás


A kormányfő mai a budapesti Várkert Bazárban tartott tizennyolcadik évértékelő beszédében abszurdnak nevezte azt, amit az Európai Unió csinál menekültügyben és ahhoz hasonlította, mintha egy ütközés előtt álló hajó kapitánya nem elkerülni akarná a katasztrófát, hanem elkezdené kijelölné a nemdohányzó csónakokat.

Orbán Viktor szerint, még nem késő, hogy Brüsszelben is megértsék, szembe kell nézni a valósággal és el kell engedni a “délibábos álmokat”. A valóság pedig az, hogy számos európai országban már régóta épül a párhuzamos társadalmak világa, amely visszaszorítja a “mi világunkat”, az ideérkezőknek ugyanis “eszük ágában sincs átvenni a mi életformánkat, mert a sajátjukat életrevalóbbnak tartják”.

A kormányfő közölte: új katonai egységeket küldött a határra, készenléti szolgálatot rendelt el Bács-Kiskun és Csongrád megyében, és utasította a honvédelmi, valamint a belügyminisztert, hogy készítsék elő védvonalak építését a magyar-román határon. Ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszúságban védekezünk. Magyarország szuverén ország, ide csak úgy lehet belépni, ha betartják a törvényeket, és engedelmeskednek az egyenruhásoknak – mondta.

Orbán Viktor szerint Európa jövőjét első helyen nem azok veszélyeztetik, akik ide akarnak jönni, hanem azok a politikai, gazdasági és szellemi vezetők, akik Európát az európai emberekkel szemben megpróbálják átalakítani.

A kormány népszavazási kezdeményezése nem a már eldöntött és Magyarország által a bíróságon megtámadott kvótáról szól, hanem az új, márciusban napirendre kerülő európai bevándorlási rendszer kötelező betelepítési kvótája ellen hívja csatába Magyarország polgárait – mondta. Hangsúlyozta, hogy Brüsszelt meg kell állítani, mert “holdkóros bevándorláspolitikájával” szembe megy a nemzeti szuverenitással, az emberek akaratával. A mai kor szimbólumának nevezte a kötelező betelepítési kvótát, ami magába sűríti mindazt, ami szétfeszíti az európai népek szövetségét. A kvótákat ugyanis az unionisták, vagyis az EU-t az “európai egyesült államokként” elképzelők támogatják, míg a szabad nemzetek Európáját akarók hallani sem akarnak arról.

Nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezze magát, és hogy arra kényszerítsenek bennünket, hogy importáljuk az elhibázott bevándorláspolitikájuknak gyümölcsét, nem fogunk antiszemitizmust, homofóbiát és rasszizmust importálni – tette hozzá. “Nem lesznek törvényen kívüli városnegyedek Magyarországon. Sem felgyújtott menekülttáborok, de bandák sem fognak vadászni feleségeinkre, leányainkra. Magyarországon már a kísérleteket is csírájában elfojtjuk és megtoroljuk.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, Európát minden gyengesége ellenére sem fogják megtagadni, ugyanakkor azt sem akarják, hogy Európa, ezeréves értékeit feladva térdet hajtson a vízözönszerű emberáradat előtt.

Az évértékelő alatt – a Várkert Bazár előtt – a sajtóbeszámolók szerint 3-4 ezren tüntettek.