Makó

Sejben Lajos kedvencei a Hagymaházban


Gajáta Fanni – Makó


Egy téli tárlat alkalmával már bemutatta alkotásait Sejben Lajos Makón, azonban most csakis az ő műveit tekinthetik meg az érdeklődők a Hagymaház Galériában. A szegedi művész elárulta, amikor Makóra látogat, szívesen említi meg azt, hogy úri szabó nagyapja még Páger Antalnak is készített öltönyt.

– A kiállításomra kisplasztikákkal és festményekkel készültem. Az utóbbiakról azt kell tudni, hogy azok az elmúlt időszakban készült munkáim, de van olyan, amely ebben az évben készült. A plasztikákat tematikusan válogattam össze, hogy egyfajta egységben legyenek a képekkel – tudtuk meg a képzőművésztől.

Sejben Lajos elmondta, hogy a plasztikák készítése komplikált és bonyolult technológia, amely porral és zajjal is jár, míg a festésbe teljesen bele lehet merülni. Véleménye szerint mindkettő egymást inspirálja.

– Két kedvenc alkotásomat is elhoztam Makóra, amelyeket sajnos azóta két elhunyt jó barátaim ihletett meg. Egyik művemhez Lázár Páltól kapott üvegdarabokat használtam fel. Az obeliszkszerű toronymunkát Szurony Pál barátom tiszteletére készítettem – tette hozzá a képzőművész.

A ma délutáni megnyitón Tóth Attila művészeti író és Sánta Sándor önkormányzati képviselő köszöntötte az érdeklődőket. Makó díszpolgára elmondta, az ilyen kiállítások fontosak a városnak is, hiszen ezek értékteremtőek.

A művészeti író kiemelte, hogy Sejben Lajos olyan kreatív alkotó, aki bármihez nyúljon, a kész alkotásai életre kelnek, működni kezdenek és kommunikálnak. 

A kiállításnyitóról készült további képeink a galériában.