Makó

Néptáncfesztiválra pályázik Makó


Gajáta Fanni – Makó


A mai rendkívüli testületi ülésen módosították a képviselők Makó tavalyi költségvetési rendeletét. Farkas Éva Erzsébet polgármester közölte, utoljára tavaly december 17-én módosították a város költségvetését, most az azóta eltelt időszak költ ségvetést érintő módosításokat vezették át.

A testület módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendeletet is. Erre azért volt szükség, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium módosította a szakágazatok osztályozási rendjét és ezzel új kódokat vezettek be, amelyek bekerültek a helyi rendeletbe.

A testület döntött arról,hogy pályázatot nyújt be az „Európa a Polgárokért” Program keretén belül.

– Ez egy nagyon fontos projekt lesz, hiszen idén augusztus 18-a és 21-e között tervezünk egy programsorozatot. Tavaly is az államalapításhoz kötődően valósítottunk meg nemzetközi néptánc fesztivált, idén ezt a testvértelepülések delegációjának meghívásával szeretnénk kibővíteni –  mondta a polgármester. A pályázaton 22 ezer euró kért a makói önkormányzat, amellyel 100%-os támogatást élvezne a város.

Az önkrományzat szintén indul az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a „Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével” kapcsolatos pályázaton.

– Ennek keretén belül rendhagyó történelemóra sorozatokat indítanánk a városban politológusokkal és 1956-os helyi hősökkel. Emellett egy portréfilm készítése is a tervekben szerepel a két makói hősről – mondta Farkas Éva Erzsébet.

* * * *

Az ügyrendi és pénzügyi bizottsági ülést is tartottak ma, amelyen a Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. tervezési-közbeszerzési kiírást indították útjára. A gyógyfürdő fejlesztését 100%-os állami támogatottsággal szeretné a város megvalósítani. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, a műszaki tartalmat is beárazták, az ajánlattétel 2016 áprilisa, majd a szerződés megkötése után 250 napon belül kell a kivitelezési engedélyezést és vázlatterveket elkészíteni.

– Várhatóan ez az eljárás december végéig befejeződik, és ezt követően kerülhet sor a kivitelezési-közbeszerzési eljárásra – tette hozzá a polgármester.