Hírek

Retrós lesz a kukorica útvesztő


Gajáta Fanni – Kiszombor


Még csak két hónap telt el a 2016-os évből, azonban a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör Endész Erzsébet vezetésével aktívan részt vett a januári és februári programokban is. Csütörtökön indul útjának a Zomborról mindenkinek programsorozat, amelynek öt előadása lesz még idén – májusban, júliusban, szeptemberben és novemberben.

Márciusban a gyermeknap támogatásáért jótékonysági sütemény-, és könyvvásárt szervez a kör, illetve Húsvétolóval is készülnek. Áprilisban Lőrincz Mária Magdolna kiállítással és Tavaszi pásztorünneppel készülnek, ahová Dani János pásztort hívják meg. Ahogy a jó idő májusban beköszönt, a Kör ezt kihasználva kirándulásokat szervez a térség műemlékeinek felderítésére, illetve a helyi vadásztársasággal határlátogatást is terveznek. Ebben a hónapban megkezdik az útvesztő munkálatait, amely idén is öthetes programmal készül, illetve a retro jegyében fog zajlani.

Nyáron Zenés Nyári Esték programsorozattal is készülnek az érdeklődőknek, a népzene jegyében, illetve ha engedélyt kapnak, akkor a Rónay-kastély tornyában toronyzene is lehet. A júniusi a Szent Iván-éji tűzugrás és Mesterségek utcáját, táncházas rendezvénnyel összekötve a Rónay-kúriába tervezik.

Júliusban tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Honismereti tábort. Július 16-án indul a Kiszombori Kukorica-útvesztő Fesztivál is, a retro nappal, de lesz állati jó nap, honismereti nap, ősmagyar nap és K-úSZJ, vagyis Kukorica-útvesztős Szabadtéri Játékok nap is. Szeptemberben a Kiszombori Falunapon a község műemlékeinek megnyitását tervezik a lakosság számára, illetve Borsi Sándor kiállítását is elhozzák az Ady Endre Művelődési Házba.

Októberben megkezdődik a téli esték programsorozat is, novemberben pedig az Adventra készül a kör. Decemberben Luca-nap bolondságok és gyűjtés is lesz a szeretet jegyében.

Az egész éves program lebonyolításához az önkormányzat segítségét is kéri a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. Az anyagi támogatás mellett szeretnének egy irodát, illetve egy zárható raktár is, mivel a jelenlegit nem csak kinövik, hanem jelenleg többen is használják művelődési ház udvarában.