Forró Flóra – Csanádpalota


– Nagyon rég óta van hagyománya óvodánkban a farsangnak. A nevelőtestület annak idején úgy döntött, hogy ez legyen az a rendezvény, amikor a szülőkkel, a nevelőtestülettel, valamint az óvoda összes dolgozójával olyan rendezvényt szervezünk, mely megmozgatja az egész települést. Azaz a  szülőket, a nagymamákat, nagypapákat, a vendégeket, hogy egy szép délutánt tölthesünk együtt – mondta Verébné Sulyok Éva, a Napsugár Óvoda vezetője.

– A szülők nagyon sokat segítenek. A szülői munkaközösség tagjaival történő előzetes megbeszélés kapcsán ők azok, akik összefogják a szülőket, és adományokat gyűjtenek erre a napra. Hiszen jótékonysági célra használjuk fel az összegyűlt bevételt. Mindig az óvodás gyerekekre költjük a rendezvény bevételét. Az befolyt összeg az Alapítvány a Csanádpalotai Óvodás Gyermekekért szervezetnek fizetjük be. Az évente vagy kétévente összegyűlt pénzösszegből és az adók 1%-ból vagy udvari játékokat vásárolunk, vagy a játékokat a csoportoknak.

Megtudtuk azt is, hogy, nagyon népszerű ez a rendezvény. Kicsi, nagyok eljönnek, kíváncsiak a gyerekek műsorára.

– A csoportok felkészülése mindig az óvónénik ötletei alapján zajlik. Már előre eltervezik, hogy milyen zenére, milyen mozdulatok legyenek. A gyakorlás során pedig előfordul, hogy a kisgyerekek is segítenek. A felkészülés időszaka 2-3 hétig tart. Mindez a gyerekek közösségi nevelését is szolgálja – tette hozzá az óvodavezető.

A gyerekek fellépése után, az óvó nénik és dadus nénik közös produkciója is nagy sikernek örvend évről-évre. Az ötletgazda Fülöpné Kocsis Ildikó óvodapedagógus, és művészeti vezető is egyben. Ez most sem volt másképp, a gyerekek hatalmas tapssal jutalmazták a mókás jelmezbe öltözött csapatot.

A délutánt az elmaradhatatlan tombolahúzás zárta, ahol mindenki kipihenhette a szereplés okozta izom- és lámpalázat.

Az ovisfarsangon készült további képeink a galériában láthatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest