Makó

Márciusban nyit a Makó Infopont


Gajáta Fanni – Makó


Már dolgoznak a Széchenyi tér 13-15. szám alatti üzlethelységben, ahol a Makó Infopont nyit március első hetében. Az iroda nyitva tartása a turisztikához és a szezonhoz lesz igazítva, hiszen ennek kiszolgálását célozza meg. Farkas Éva Erzsébet polgármester kérdésünkre azt a választ adta, hogy az iroda fő feladata az egységes arculat kialakítása.

– A makói városvezetés gazdaságélénkítő hatással kezdett neki a Makó Infopont kialakításához. A feladata a városmarketing köré szerveződnek. Elsőként a turisztikában érdekelt vállalkozóknak és szolgáltatóknak nyújt majd megjelenési felületet, mind kiállításokon, mind online és statikus kiadványok terén – állt a válaszában. – Másodsorban gazdaságélénkítő hatással egy új online felület tervei is körvonalazódnak, melyek a helyi vállalkozók és a lakosság közti piaci helyzetet fogja segíteni – tette hozzá.

A Makó Infoponthozhoz átkerülnek a Tourinform Iroda feladatai is, erről a héten már döntött is a képviselő-testület.

– Nagyon pozitív, hogy szakemberek is képviseltetik magukat ebben az irodában, akik már évek óta foglalkoznak a makói turisztikával – mondta Gergely Gábor, a Grand Hotel Glorius igazgatója. – Velük együtt tudunk dolgozni, meghallgatják a tanácsainkat és tapasztalatainkat, amelyekkel jó irányba indulhat el a városmarketing.