Hírek

Visszavenné az iskolákat a KLIK-től a DK makói elnöke


Gajáta Fanni – Makó


Ma délelőtt sajtótájékoztatón reagált Mucsi Tamás, a DK Csongrád 4. sz. OVK elnöke Czirbus Gábor keddi felvetésére, miszerint rendkívüli testületi ülést kellene összehívni a migrációs válsággal kapcsolatban. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Fidesz a migránsválsággal csak riogatja az embereket, illetve ezzel próbálják elterelni a figyelmet az olyan országos problémákról – mint például a tanárok tüntetése vagy az egészségügy helyzete.

– Nem állítjuk, hogy nem megoldásra váró kérdés a migráció – mondta Mucsi Tamás. – Ezért azt szeretném javasolni, hogy kezdeményezzünk többpárti egyeztetést mint a migrációs válsággal, mint pedig a makói intézmények KLIK-től való visszavételével kapcsolatban.

Az elnök azért kezdeményezi ezt, mivel nem akarnak szembe menni az emberek igényeivel és véleményével, hanem azt szeretnék, ha mindenki megértené, hogy fontos dolgokról van szó, amelyekről nem lehet egy rendkívüli testületi ülésen dönteni.

– A kerítés kérdése belpolitikai ügy, de a problémát más módon kell megoldani – tette hozzá Mucsi Tamás. Kiemelte: nem kérdés, hogy kell foglalkozni ezzel az üggyel, egy konzultáció keretében, épeszű válaszokat kell adni. 

– Milyen intézkedéseket terveznek? Hogyan szeretnék ellenőrzi a Magyarországra belépőket? – tette fel a kérdést az elnök.