Hírek

Ámor nyilait is kilőtték a Valentin-napon


MH – Aranysziget Otthon


Nagy volt az izgalom múlt pénteken az Aranysziget Otthonban: a zsibongó zsúfolásig megtelt, hiszen az ellátottak egy játékos Valentin-napi vetélkedőn vehettek részt, nem csak az asztaloknál helyet foglaló csapatok tagjaival, de az érdeklődőkkel is. Aki ugyanis már nem fért bele a keretbe, vagy nem akart játszani, biztathatta a számára szimpatikus csapatokat, meg-megtapsolva a résztvevőket, akiknek minél gyorsabban és pontosabban kellett megoldaniuk a verseny írásbeli feladatait.

Ezek a szerelem és a szerelmesek napja témakörét járták körbe. Az előbbivel kapcsolatos kérdések megválaszolása mellett a Valentin-napi szokásokról is meglepően sokat tudtak a főleg hölgyekből álló csapattagok. Hol gyorsabban, hol lassabban írták le a kapott kérdésekre a helyes megoldásokat. Az sem zavarta meg őket, hogy időnként kupaktanácsot kellett tartaniuk, vagy egy-egy toll épp felmondta a szolgálatot.

– Számos érdekes feladatot kapott az öt, egyenként öt-hat játékosból álló csapat – többek közt még Ámor nyilait is kilőtték, azaz labdákat dobáltak szívekkel díszített konzervdobozokra – mondta Sarusi-Kis Istvánné mentálhigiénés foglalkoztató, a vetélkedő vezetője.

Az egyik legnépszerűbb feladat az volt, hogy a résztvevőknek egy-egy, a szerelemmel kapcsolatos szót kellett kitalálniuk (például: csók, virág) csupán azok körülírásából. Ezen kívül különféle kifejezések, nevek anagrammáit is meg kellett fejteniük, mint például, hogy Petőfi Sándor kinek írta „Szeptember végén” című versét. Végül már más híres szerelmes költemények felismerésében is jeleskedtek a lakók.

Hatalmas sikert aratott mindenkinél, amikor az ismert nóták egy-egy szöveg részletének felismerése után, azokat el is kellett énekelniük a csapatoknak.

A vetélkedő végén mindenki eredményét értékelték, a résztvevők csokit kaptak jutalmul. A Valentin-napi esemény mindenkinek vidám perceket okozott.