Hírek

Migránshelyzet: rendkívüli ülést akar a makói Fidesz


Gajáta Fanni – Makó


A Fidesz makói szervezete szerint nem ismétlődhetnek meg az ásotthalmi és röszkei események a makói járásban. Czirbus Gábor, a szervezet makói elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Makó és kistérsége nem lehet átjáróház a migránsok előtt.

– Szeretnék, ha a biztonsági határzár a hármas határtól egészen a Marosmentéig megépülne – mondta az elnök. – Ahogy láthatjuk, a migránsnyomás tavasszal sem csökken. Görögország lassan összeomlik, és ezzel a Visegrádi Négyeken kívül senki sem foglalkozik.

A grémium a múlt heti testületi ülésen elutasította a betelepítési kvótát, a Fidesz makói szervezetének elnöke arra kéri Farkas Éva Erzsébet polgármestert, hogy egy rendkívüli ülés keretén belül tárgyaljanak a migránshelyzetről.

– Arra kérnék a polgármester asszonyt, hogy hívjon össze egy rendkívüli testületi ülést, ahová rendvédelmi szerveket is meghívja. A szervek pontos képet és tájékoztatást tudnak adni a jelenlegi helyzetről a képviselőknek és a lakosságnak is – tette hozzá az elnök.

Czirbus Gábor úgy tudja, hogy a biztonsági határzár megépülhet a román határig, ha szükséges. Elmondta, a helyi polgármesterektől úgy tudja, hogy a felméréseket már ősszel elvégezték, így amint szükséges, elkezdheti az építkezést a Magyar Honvédség a hármashatártól egészen Mezőhegyesig.