Hírek

Bárki adhat vért a makói kapitányságon


Gajáta Fanni – Makó


A Makói Rendőrkapitányság életében nem csak a bűnmegelőzés és a balesetmegelőzés áll az első helyen, hanem a véradás is. Az állományban több olyan dolgozói is van, aki rendszeres véradó, illetve a nyugdíjba vonult rendőrök is visszajárnak vért adakozni. Palicz András rendőrezredes és a kapitányság vezetője elmondta, a makói véradó központtal jó kapcsolatot ápolnak, ezért évente több alkalommal is rendeznek véradást.

– A kollégáim ilyen szempontból nagyon adakozóak – mondta a rendőrezredes, aki hozzátette, hogy ezáltal is tudnak segíteni az állampolgároknak. – Általában 30-40 kollégám szokott részt venni a véradáson.

Pőcze László nyugalmazott rendőr alezredes rendszeres véradó, mivel AB Rh (D) negatívos vércsoportja ritka.

– 18 éves koromban, már a honvédségnél is adtam vért – tudtuk meg a nyugalmazott rendőrtől. – Volt már olyan is, amikor még Szegeden dolgoztam, hogy a Széchenyi térről vittek be vért adni a különleges vércsoportom miatt.

A kapitányságon 11 óráig várják a civil és állományban lévő rendőröket. Az önkéntesek finom teát fogyaszthatnak, illetve csokoládét és egy utalványt kapnak ajándékba.