Hírek

Elkapták a polgármester szüleit kifosztókat


Korom András – Földeák


Mintegy két hónapos nyomozás eredményeképpen elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik alaposan gyanúsíthatók, hogy még január 3-ra virradóra bemásztak Hajnal Gábor polgármester szülei földeáki háza csupán egy méter magas kerítésén, s a nyitott melléképületéből különféle szerszámgépeket, kerékpárt, illetve 50 liter pálinkát vittek el. De kifosztották a mélyhűtőládát is, abból fagyasztott húst, lefagyasztott pörköltet és halászlét, valamint 2, egyenként 18 kilós sonkát is zsákmányoltak.

Amikor a polgármester értesült a lopásról, dühében a Facebookon ajánlott fel 50 ezer forintos nyomravezetői díjat.

Az ügyben zajlott nyomozás megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésével három férfi gyanúsítható megalapozottan. A rendőrök a nyomozás során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított vagyontárgyak jelentős részét. A. Norbert és P. József gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Harmadik társukat még keresi a rendőrség. A Makói Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellenük.

– Tartom a szavam, s mert a tetteseket a rendőrség találta meg, így arra jutottam, hogy az 50 ezer forintot befizetem a földeáki közalapítványba, mely majd dönt arról, hogy milyen, a helyi közbiztonságot erősítő eszközre fordítja – mondta portálunknak a falu polgármestere.

Információnk szerint a három gyanúsított férfi közül egy sem helybéli, s némi terepszemle után követték el a bűncselekményt, melyet nem csak az alacsony kerítés és a melléképület nyitott ajtaja, de az is megkönnyítette, hogy a sértettek kutyát sem tartottak.