Makó

Valentin-napi különlegesség a Gloriusban


Korom András – Makó


Különleges menüvel készül a makói Grand Hotel Glorius konyhafőnöke. Fodor Krisztián mesterszakács igazi csemegét, egy Valentin-napi menüsort állított össze, olyat, melyet csak február 13-án és 14-én, kóstolhatnak meg.

A háromfogásos kulináris remekmű egy igazán finom levessel kezdődik: a paprikakrémleves petrezselyem pestoval és szív alakú krutonnal kerül a vendégek elé mintegy étvágykeltőként, Valentin-napi színárnyalattal és tavaszias ízvilággal. S ha már azt elfogyasztották, kétfaja menü közül választhatnak a szerelmespárok és/vagy a kíváncsiak.

– Az egyik inkább férfiasabb, míg a másik a gyengébb nemhez áll közelebb. Már a nevével is jeleztük ezt a kettősséget. A Cupido és Aphrodité egyik kínálataként omlós zsenge kacsát kínálunk szilvatextúrákkal, azaz a szilvát háromféleképpen is felszolgálják: szilvapüréként, vörösborban áztatott aszalt szilvaként, valamint lesz friss szilva, fahéjas aranycukorral – avatott be az ínycsiklandozó menü részleteibe Fodor Krisztián. A fogás másik nemnek szóló része a Cupido sertésszűz lila zellerpürével, vajban párolt ceruzababbal és édes, nem csípős rózsabors dresszinggel kerül az asztalra.

– A pirosra sütött sertésszűz közepét egy kicsit halvány rózsaszínűre hagyjuk, s hozzá finom zellerpürét tálalunk, mely lila színét a cékla adja meg – árulta el a séf.

A Valentin-napi kulináris élvezeteket, azaz a Glorius különleges menüsorát az Ámor mámor, azaz a francia csokoládétorta zárja eperkompóttal és sós karamellel.

A finomságokat először és utoljára két napon, azaz most szombaton és vasárnap csak azok kóstolhatják meg, akik előre asztalt foglalnak a Grand Hotel Gloriusban.