Makó

Farsangi bolondság Csanádpalotán


Forró Flóra – Csanádpalota


Horváthné Borbély Erika kántor, a rendezvény szervezője elmondta, ez már a 12. ilyen farsangjuk. Szerinte az est jó lehetőség a palotaiaknak arra, hogy közelebbről is megismerkedhessenek az új plébánossal, Kasuba Róberttel, aki rövid köszöntőjével nyitotta meg az estet. Az egyházi rendezvény célja, hogy ezen azok is részt vehessenek, akik nagy vacsorás bálakat nem engedhetnek meg maguknak, ugyanis itt nincs belépő, és nincs vacsora sem, a részvétel díja pedig egy tombolatárgy.

Ugyan kezdetben jellegzetes farsangi fánkot sütöttek, de ez később bonyodalmakba ütközött, és így mára jobbnak látták a szendvicsek készítését. A vendégek életkora nagyon vegyes, ugyanúgy jelen vannak fiatalok is, mint idősek. De így is elmondható hogy a rendezvény sikeres, most is 178 résztvevőt vártak.

A szórakoztató műsor sem maradhat el, az utóbbi négy évben az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport lép fel. Erre az alkalomra két humoros összeállítással készültek, melyben fontos szerepe volt az élő zenének és táncnak is. Csenteri Andrea, az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport vezetője elmondta, a vendégek egy farsangtemetést láthatnak. Erdélyi gyűjtés alapján készült a szövegkönyv, amit a saját szája íze szerint alakított a csoport, de a dalok és a táncok dél-alföldiek. Ez az összeállítás a Farsangi bolondság címet kapta. A közel 30 fős csapat mindig örömmel jön Palotára szerepelni, a mostani fellépés után még maradnak mulatni.

A hajnalig tartó jó hangulat pedig garantált, az élőzenéért Keresztúri Ernő és Horváth Barbara felelt.

Az estről készült további képeink itt láthatók.