Makó

46 szalagot tűztek a Návay bálján


Gajáta Fanni – Makó


– A Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Návay Lajos Szakképző Iskola két végzős osztálya kaphatta meg az utolsó évet jelképező szalagot. Idén 29 pénzügyi és számviteli, illetve 17 kereskedő és logisztikai hallgató végez az intézményben, tudtuk meg Kozák György igazgatótól.

A 12. B osztályt Sütő Eleonóra táncpedagógus tanította be a bécsi keringőre. Elmondta, hogy október óta készültek a diákokkal, heti egy órában.

– Voltak, akik már tavaly is táncoltak, így nekik gördülékenyebben ment a tanulás, azonban a kezdőknek sem okozott gondot a bécsi keringő – árulta el a táncpedagógus. Hozzátette: pár diáknak iskolán kívülről érkezett partnere volt, akikkel ugyanolyan egyszerű volt a tanulás, mint a keris diákokkal.

– Délelőtt még egyáltalán nem, de most egy picit izgulok – mondta a keringő előtt, a 12. B-s Kovács Beatrix. – A tánctanulás nagyon jól ment, remekül összeszoktunk a partnereinkkel. Közösen választottuk ki a bevonuló és a táncdalunkat is, az Anastasia rajzfilmből – tette hozzá a lány.

– Az volt felfogásom, hogy nem kell izgulni, csak lazán kell venni minden tánclépést – vette át a szót Racabeu Dániel. – Bár tánctanulás kezdete kicsit nehéz volt, a végére remekül összehoztuk.

A fiatalok elmondták, hogy a vacsora után mindenképpen szeretnék gőzt valahol kiereszteni a gőzt, így vagy az osztállyal, vagy a baráti társaságukkal még elmennek bulizni.

További képeink a galériában láthatók.