Hírek

Tüll és csillogás a báli trend


Gajáta Fanni – Makó


Hosszú hónapok munkájának gyümölcse érik be az idei év első báljával. Ilyenkor nem csak a keringőhöz a megfelelő zenét kell kiválasztani, hanem a megfelelő ruhát is, amelyben a lányok táncolhatnak. A makói Madonna Menyasszonyi Ruhaszalont sokan keresték fel, hogy megtalálják álmaik báli ruháit. A szalon üzletvezetőjétől megtudtuk, általában már augusztus-szeptember óta készülnek, hiszen sokan minél hamarabb szeretnék megtalálni a keringőhöz a megfelelő menyasszonyi ruhát.

– Ezek a darabok ugyanúgy kívánják a tökéletes sminket, hajat, cipőt és kiegészítőket, mint egy esküvő alkalmából – mondta Baranyiné Margit. – Idén egyértelműen a tüll volt divat a szalagavatós lányok körében: hatalmas tüllszoknyákat szeretnének – minél nagyobb, annál jobb. 2016-ban még nagyon szép csipkék is lesznek a ruhákon.

– Míg esküvőkre inkább a letisztultabb darabokat keresik a menyasszonyok, addig a szalagavatókra a lányok hatalmas, csillogó kövekkel, csipkékkel díszített, nagy tüllszoknyás ruhákat választják. Azt mondhatom, egységesen ez volt az ízlés.

Az üzletvezető szerint az elmúlt években annyit változott a divat, hogy a szalagavatóra készülők szinte teljesen egyforma ruhákat választanak, nem mernek eltérni egymástól. Régebben főképpen az volt a cél, hogy jól álljon és érezzék magukat benne a viselőik. Kiegészítők terén is a csillogás a lényeg: a tiarák, a hajbetűzők, a nyakláncok, a fülbevalók és még a körmök is egymáshoz passzolnak.

– Idén azt tapasztaltam, hogy anyukákkal és testvérekkel érkeztek a szalonba, de persze olyanok is voltak, hogy barátnők érkeztek hozzánk.

A makói menyasszonyi ruhaszalonban közel 150 darab közül válogathattak a bálozó hölgyek: így akkor sem kellett kétségbe esniük, ha egy álomdarab mégsem úgy nézett ki, mint ahogy elképzelték. Többen meg is vásárolták a ruhát, hiszen ha több bálon is táncolnak benne, gazdaságosabb megvásárolni, mint bérelni.