Hírek

A 90 éves Pista bácsi szívesen citerázik


Gajáta Fanni – Makó


Ma délelőtt köszöntötte a város nevében Czirbus Gábor alpolgármester Csávás Istvánt. Az idős férfi 1926. február 6-án született Makón.  Ahogy ő mondta, mindenből egy van neki: Irén lánya, Andrea unokája és dédunokája.

– Andi dédunokám már negyedik osztályos. Elszaladt az idő – jegyezte meg Pista bácsi. Feleségével, Etelkával 1950-ben esküdtek meg, majd 27 évig éltek boldog házasságban. – Mi Makó-Rákoson éltünk, ők pedig Kövegyen és bálokon ismerkedtünk meg.

– Annak idején a mezőgazdaságban kezdtem a munkát, majd fogatos és gyalogos is voltam. Nehéz pótkocsira és motorkerékpárra is szereztem jogosítvány, majd legfőképpen traktorosként dolgoztam – emlékezett vissza Pista bácsi.

Az idős férfi nem szeretné elhagyni magát. Bár mindennap segít neki lánya és a veje, Pista bácsi szívesen kertészkedik, ha jó az idő: a kis kertjében burgonyát és salátát is termel. A tévében főleg a híreket nézi, hogy tudja, mi zajlik a nagyvilágban.

– Szeretek főzni is, például ma őzpörkölt lesz az ebédünk – árulta el az alpolgármesternek Pista bácsi. – Sőt, esténként szívesen előveszem a citerámat és játszok magamnak egy keveset – tette hozzá.

Pista bácsi szerint a hosszú élet titka a jó levegőn végzett sok munka.