Hírek

Kincskereső gyerekek a SZIGNUM nyílt napján


Gajáta Fanni – Makó


Rengeteg szülő és gyermek érkezett a Szent István Egyházi Általános Iskola mai nyílt napjára. A nagycsoportosok érdeklődve figyeltek az elsősök és a másodikosok tanóráira, hiszen alig fél év múlva már ők is az iskolapadot fogják koptatni. Többen a speciális angol tannyelvű oktatásra kíváncsiak, mivel a szülők nagy része úgy gondolja, minél hamarabb kezdik a nyelvtanulást a gyerekek, annál jobban tudja használni azt. Nem csak magára az angol nyelvre, de az angolul tartott órákra is érdeklődve ültek be a szülők: a nyílt napon ezen nyelven tartottak ének-zenei és környezetismereti órát is.

– Jövőre már hagyományosan angol-magyar kéttanítású tagozatot indítunk, illetve angol és általános tanrendű tagozatot is meghirdettünk – tudtuk meg Szűcs Pétertől, az intézmény igazgatójától. Az utóbbira nagyszámú igény érkezett a szülők felől. – Évről-évre voltak olyan szülők, akiknek nagyon fontos volt, hogy egyházi iskolába járhassanak a csemetéik, azonban nem kívánták azt, hogy tagozatos osztályban, nagyobb megterhelésben tanuljon első osztálytól.

Többen azért látogattak el a nyílt napra, hogy összehasonlítási alapjuk legyen a többi általános iskolával, illetve sok jót hallottak róla az ismerőseiktől. Fejes Renáta és kisfia, Szabolcs is kíváncsian vágtak neki a mai napnak.

– Elsősorban az érdekel minket, hogy a gyerekek hogyan tanulnak és viselkednek az órákon. Így, hogy a kicsik látják, hogyan zajlik a tanítás, könnyebben be tudnak illeszkedni ebbe az új világba – mondta az anyuka. – Az unokatestvérünk is ide jár, és csupa jó dolgot hallunk az iskoláról.

Voltak olyan szülők, akik gyermekei már több éve ide járnak, azonban érdekli, hogy évről-évre hogyan is fejlődnek. Krabót Bettina kislánya már harmadikos, és a két tannyelvű tagozatba jár.

– Fontosnak tartjuk, hogy Timi tudjon valamilyen idegen nyelven. Bár még kicsi, de divattervezőként vagy lovasként képzeli el a jövőjét. De emellett emlegeti, hogy esetleg külföldön szeretne továbbtanulni – mondta Bettina.