Makó

A Dodó nyerte a Galamb mai versenyét


Korom András – Makó


Az első fordulóban egy 124 pontos tesztet kellett kitölteni és visszaküldeniük a háromfős csapatoknak. Erre összesen tizennégy megoldás érkezett két makói, a csanádpalotai és a deszki általános iskolából.

A második fordulóban „Felelősséggel a jövőért!” főcímmel három témakörből „Környezettudatos életvitel otthon”, „Állatok gyógyító ereje”, „Biogazdálkodás és/vagy biodinamikus gazdálkodás otthon” választva kellett a diákoknak egy legalább nyolc oldalas esszét írni.

A harmadik fordulóba az első két feladat alapján hat csapat jutott, ők vettek részt a mai döntőben.

A gyerekeknek többek között fogalmazást kellett írni az energiatakarékosságról, volt fűszernövény és mag felismerés és állatokkal kapcsolatos kvízkérdést is. A makói Bartók iskola Zöld Földdel és a Pepe és a biocsajok nevű csapata vetélkedett az Almási a Természet harcosaival, a deszki a Dodó és a Süvöltővel, valamint a csanádpalotai Terhelt Dorisszal.

A hagyományteremtő szándékkal rendelkezett verseny végeredménye. 1. Dodó (Farkas Dániel, Menyhárt Patrik, Meszes István), 2. Terhelt Dorisz (Bobák Bianka, Kiss Lola, Szabó Regina), 3. Természet harcosai (Győri Imre, Takács Dániel, Varga Noel).