Hírek

Hajráznak a makói szépségszalonok


Szabó Anita – Makó


Rengeteg szépségápolási trükk, házilag elkészíthető krém és csodaszer, pénztárcabarát tipp terjed a témában az interneten és az újságok hasábjain. A cél általában a spórolás, de az eredményre nem minden esetben van garancia. A legjobb megoldás az, ha a terület mestereire bízzák magukat a szépülni vágyók, egy-két éve már ez a tendencia.

A csillogó a menő.

– Kiemelt időszakká vált a báli szezon a szalagavatók miatt és maradtak továbbra is fontos alkalmak a ballagások, az esküvők. Ezeken az ünnepelten kívül és a rokonok is lényegesnek tarják, hogy rendben legyen a megjelenésük, a frizura, a smink és a körmök tekintetében is. A komoly kiadásoknak számító vendéglátás, többféle alkalmi ruha mellett, mindig kiszorítják a szépségápolás költségeit is a nők, mert megéri a végeredmény – foglalta össze tapasztalatait Ferencsikné Kardos Erzsébet kozmetikus mester, az egyik makói belvárosi szalon tulajdonosa.

Fontos a megfelelő smink megválasztása.

Nem csak az igények formálódtak, de az elvárások is nőttek a trendek követésére. A kozmetika műfajában például a 3-4, sőt 6D-s szempillák, a matt rúzsok a népszerűek jelenleg. A szakember szerint viszont a cél elsősorban a karakterhez, és persze a ruhához illő smink helyes választása. Fiataloknál a hamvasság, a letisztult összkép, az idősebbeknél a szín a hangsúlyos. A vendégek egyre tudatosabbak, pontos elképzeléseik vannak arról, mit szeretnének.

– Körmöknél elvárás a csillogás minden mennyiségben. Népszerű a gél lakk az összes árnyalatban, formák tekintetében hódítanak a természeteset megjelenítők – avatott be az ápolt kéz titkaiba Horváth Sándorné műkörmös.

A kezekre is oda kell figyelni.

Azt, hogy egyre fiatalabbak a szépség szolgáltatásokat igénybe vevők, megerősítette Fürge Magdolna fodrászmester is, aki szerint a frizura már a farsangi beöltözés része:

– Gyerekek körében is hódít a jelmezhez illő haj elkészítése. Felnőtteknél pedig az alkalmi megjelenés része a jól megválasztott hajviselet. Kedvelt most a félkonty, a fonat és ezek kombinációi. Az urak is jobban ügyelnek már a külsejükre; bár még nem általános, de előfordul, hogy a fodrászaton túli területekre is merészkednek – mondta.

A szépségszakmák ugyan a legnépszerűbbek közé tartoznak pályaválasztáskor, de önállóan nem igazán könnyű boldogulni a pályán. Némi megoldást jelent a problémára az összefogás. A szakemberek szalonokba tömörülve képesek kiszolgálni minél sokszínűbb igényeket, tehát a vendég időt, energiát tud spórolni azzal, ha egy helyen szépül.

– Gyakori, hogy valaki először csak az egyikünkhöz jár, utána szép lassan bejelentkezik a többiekhez is. A legjobb reklám minden esetben a tükör, amiben elégedett vendéget látunk, és amit azután dicsér a férj, a barátnő, a kolléga – összegezte a kozmetikus-tulajdonos.