Makó

Sokba kerül a polgármester sofőrködése


Korom András – Makó

Fogást keres a makói ellenzék a makói városvezetésen, s úgy vélték, hogy találtak is Farkas Éva Erzsébeten. A polgármesternek ugyanis nincs szerencséje a testületi határozat értelmében csak általa vezethető városi Forddal. Tavaly júniusban a Makó Térségi Viziközmű Kft. társulási üléséről igyekezett a jármű volánja mögött ülve a Pápay iskolába, amikor a Szegedi úton hátulról nekiment egy hirtelen fékező autónak. Maga hívott rendőrt a helyszínre. Az eset tálalásának nem tett jót, hogy a városvezető akkori sajtósa kérdésünkre letagadta, hogy a polgármester bármiféle balesetet szenvedett volna, annak ellenére, hogy az a város kellős közepén történt, s számos szemtanúja akadt. Igaz Farkas Éva Erzsébet személyes megkeresésünkre elmondta, hogy mi is történt. Akkor portálunknak szó szerint azt nyilatkozta: “- A városi autónak van Cascoja, ezért a kárt teljes egészében a biztosító fizeti.”

Azonban később a Makói Csípős, a városházáról származó számlákkal alátámasztva azt írta, hogy a majd egymilliós javítás költségeinek csak 90 százalékát állta a biztosító, így mintegy 100 ezer forintot a városnak kellett kifizetnie.

A polgármester december 30-án tilosban parkolt a hivatali Forddal a József Attila Gimnázium mozgáskorlátozottaknak fenntartott egyik helyén. Ezt az ügy kirobbanása után azonnal elismerte és elnézést is kért.

Nem hagyta mindezt szó nélkül a Demokratikus Koalíció. Nagy Máté, a makói-vásárhelyi választókerület elnökségi tagja a tilos parkolás után kiadott közleményében felajánlotta a városvezető KRESZ oktatása költségeinek kifizetését, s kérdéseket is tett fel Farkas Éva Erzsébetnek. Miután nem kapott választ, a kérdéseket levélben is elküldte a polgármesternek. Aki levélben válaszolt neki.

“Bár továbbra sem adott egyértelmű választ Farkas Éva Erzsébet arra a kérdésre, hogy december 30-án – mikor a mozgássérült parkolóba állt – milyen ügyet intézett a város érdekében, arra választ kaptunk, hogy a tavaly összetört városi autó biztosításának önrészét az adófizetők állták. Ugyanakkor örömmel vettük tudomásul, hogy a szabálytalan parkolásért vállalta a felelősséget és megfogadta azon tanácsunkat, miszerint célszerű lenne hivatásos sofőrt alkalmazni” – írja Nagy Máté, a DK Csongrád 4. sz. Ovk. elnökségi tagja a szerkesztőségünknek is küldött mai közleményében.

A közlemény mellé csatolt, a polgármester által aláírt levélben Farkas Éva Erzsébet közölte:

1.: A december 30-i tilos parkolásának 100 ezer forintos pénzbüntetését maga fizeti.

2.: A tavalyi baleset során hivatalos tárgyalásra utazott, így a Casco 100 ezer forintos önrészét a makói önkormányzat állta.

3.: Amikor a városi Fordot magán célra használta, azt a gépjármű útnyilvántartásában feltüntette, s az így keletkezett költségeket minden alkalommal befizette a polgármesteri hivatal házipénztárába.

4. A város mégiscsak tervezi hivatali sofőr alkalmazását.

Polgármester teljes válaszlevele itt olvasható: