Hírek

Megduplázta költségvetését Nagylak


Gajáta Fanni – Nagylak


Rekord mennyiségű összeggel gazdálkodhat Nagylak az idei évben, tudtuk meg Gyarmati András polgármestertől. A falu első embere elmondta, hogy évek óta takarékoskodik a község, hiszen hozzájuk kevesebb pénz jut.

– Most azt mondhatjuk el, hogy az induló költségvetésünk nagyjából kétszer akkora, mint a tavalyi volt, a várható támogatások pedig jócskán megnyomják ezt – mondta a polgármester. – Várhatóan idén meghaladjuk 170 millió forintot is, amely egy ilyen 550 lélekszámmal bíró kistelepülés életében nagyon komoly.

Gyarmati András elmondta, a 2016-os évben a legnagyobb projekt a művelődési ház befejezése lesz, amelyre 50 millió forintos támogatást kaptak Lázár János, országgyűlési képviselőtől. Bár pályázati pénzekből és önerőből már próbálták javítani az épület állagát, azonban a tető olyan rossz állapotban van, amely nem tűr további késlekedést a javításban.

2020-ig több projektet is véghez szeretnének vinni a faluban. Szeretnék a községház fűtését korszerűsíteni megújuló energiával, illetve a 60 év felettiekre is gondolnak: egy szociális jelzőrendszer kiépítése is szerepel a tervekben. 

– 10 éve dédelgetett álmom a kenderszakma történeti gyűjteményének létrehozása itt a településen – tette hozzá zárásként a polgármester.