Korom András – Makó/Csanádpalota


Jánosi László, a Bau River Kft. ügyvezetői igazgatója személyesen jelent meg a tavaly novemberben a makói Galamb iskolában tartott lakossági fórumon, hogy segítséget kérjen a cége ügyében. A cégvezető eredetileg Lázár Jánoshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez kívánt fordulni, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter – országos elfoglaltsága miatt – akkor nem tudott részt venni a fórumon, így végül Farkas Éva Erzsébet polgármester személyes segítségét kérte. Akkor szóban, majd ezt a megtette írásban is.

– Lehetetlen helyzetbe kerültünk, ugyanis 2014-ben több csanádpalotai utcában is mi végeztük alvállalkozóként a szennyvízcsatorna építési munkálatait, melyet az ellenőrzés után a fővállalkozó átvett, de azóta sem fizettek ki bennünket – mondta hírportálunknak a cégvezető. Jánosi László hozzátette: hiába kért segítséget Kovács Sándor csanádpalotai polgármestertől, ígéreten kívül semmit sem kapott. Ezután kérte a makói polgármester személyes segítségét.

– A polgármester asszony arra kért, hogy a nyilvánosságot zárjuk ki ebből az ügyből. Többször is kerestem a múlt héten telefonon, de a titkárságán mindig azt mondták, hogy elfoglaltsága miatt nem tudok vele beszélni, vissza pedig nem hívtak.

A cégvezető annyit elárult, hogy a családi vállalkozásaként működő Bau River Kft., miután nem kapta meg a Palotán elvégzett munkája utáni összeget, ezért csődbe ment, s jelenleg végelszámolás alatt áll. De szintén csődbe mentek a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások is.

Megkérdeztük a makói városházát, hogy mit tudtak tenni a cég ügyével kapcsolatban. Barna Gábor kabinetvezető válaszként azt közölte: “A Bau River Kft ügyével kapcsolatban a makói önkormányzat felvette a kapcsolatot. Az ügy tisztázása és a dokumentumok bekérése folyamatban van. A városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a kérdéses ügy megoldódjon.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest