Ország-világ Sport

Czirbus Gábor a sportra költötte közpénzét


Korom András – Makó


A makói adóforintokból származó képviselői alapján sportcélokra ajánlotta fel Czirbus Gábor. A nemrégiben még kapusként maga is mezt öltő alpolgármester a rendelkezésére álló összeget is ilyen célokra ajánlotta fel – ahogy azt a makói városháza a képviselői alapok felhasználását portálunknak megküldött, ám mint kiderült több pontatlanságot is tartalmazó táblázata bizonyítja.

E szerint Czirbus Gábor 20 ezer forintos felajánlással támogatta Hadik György képviselőtársa felhívására az Extrém Sport Egyesület pályaépítési terveit. Az egyesület vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Bajza utcai volt iskola udvarán felállítandó pálya felújítási és építési költsége fele áll a rendelkezésükre. A táblázat szerint az alpolgármester 40 ezer forintot adott a Bartók iskola tornatermének és öltözőjének festésére, s 10 ezerrel támogatta a Kelly tánccsoport működését.

Miután gyanítottuk, hogy nem csak ilyen potom összeg állt a rendelkezésére, hiszen a képviselők tavaly fejenként 300 ezer forint felett rendelkezhettek, felhívtuk. Kiderült, hogy – bár a tavaly december 12-i állapotokat mutató táblázatban nem szerepel – de jelentős összeggel támogatta a Szent István téri sportpálya felújítását, benne ott tavaly felavatott rekortán pálya építését, illetve a Szent István téri napok megrendezését. Hogy pontosan melyiket milyen összeggel, arra azonban már nem emlékezett.