Hírek

A vérző orr sem zavarta a versenyzőket


Gajáta Fanni – Makó


A grundbirkózás népszerű sportnak számít a városban: az első és második korcsoportosok versenyére 109 kisdiák nevezett, míg a mai megmérettetésen 138 diák volt jelent a városi sportcsarnokban: a harmadik korosztályban, a 2003 és 2004-es születésűek között 33 lány és 42 fiú, míg a negyedik korosztályban, a 2001 és 2002-ben születettek között 42 fiú és 21 lány volt jelen.

Hős Zoltántól, a Makói Katolikus Általános Iskola testnevelő tanárjától megtudtuk, 25 gyerekre számíthatott az intézményből.

– Az előző versenyre, ahol az I. és II. korcsoportosok versenyeztek, sokkal többen neveztek. A kisebbek még lelkesebbek, játékosabban veszik a dolgot – mondta a tanár. – A nagyobbak komolyabban gondolnak erre a megmérettetésre.

A 33 éve testnevelést oktató pedagógustól megtudtuk, ebben a sportágban nincs földharc, csak állva küzdhetnek egymással az ellenfelek. A mai versenyen kicsit keményebben összecsaptak a fiúk és a lányok is. A 12 éves Szabó Kristófnak egy kicsit vérzett is az orra, de a fiú szerint semmi komoly, folytatja a harcot.

– 10 éves korom óta űzöm ezt a sportot, és nagyon szeretem. A barátaim is grundbirkóztak, azért is jelentkeztem én is – árulta el Kristóf. Hozzátette, győzni jött, azonban szerinte ezüstérmes lesz a korcsoportjában.

Ahogy két hete, most is sok lány nevezett a versenyre. Jenei Szonja is versenyzőként jött. A bartókos kislány elsős kora óta űzi a sportot.

– A tesi tanárunk grundbirkózást is tanított, akkor megtetszett és azóta csinálom – emlékezett vissza Szonja. Elárulta, hogy nem gondolkozott még azon, hogy komolyabban is versenyezzen, egyelőre elég neki az iskolai oktatás is. – Emellett balettra és társastáncra is járok, és külön edzésekre is elmegyek néha.

A mai grundbírkózásról készült további képeink a galériában láthatók.