Hírek

Martinnak gyűjtenek a galambosok


Gajáta Fanni – Makó


A maroslelei Nózsi Sándor, Martin édesapja kereste fel a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát, hogy segítséget kérjen: a család a kisgyermek kezelésére gyűjt pénzt, ezért arra kérte a tanulókat és a tanárokat, hogy a PET palackok kupakjait ne dobják ki, hanem inkább gyűjtsék össze. A befolyt összeget a fiuk kezeléseire fordítják.

A 14 hónapos Martin súlyos bélelzáródással született, ezért a kicsinek infúzión kell táplálkoznia, hogy az értékes tápanyagokhoz biztosan hozzájusson. Az édesapa úgy tudja, a megyében egyedülállónak számít fia betegsége. A kezelések sokba kerülnek, ezért is kérnek segítséget.

Ebben a félévben is segítenek a tanulók.

A makói szakképző iskola szívesen állt a kezdeményezés mellé: az osztályok között április 22-ig tart a gyűjtés, azonban utána is szeretettel várják a kupakokat.

– Előző félévben Gyaraki Boglárkának gyűjtöttük, akihez karácsony előtt jutattuk el a 23 kilónyi kupakot – tudtuk meg Borbélyné Hegedűs Szilviától. – Reméljük, idén többet tudunk összegyűjteni.

A kövegyi Juhász Gábor szerint fontos, hogy ilyen módon segítsenek a tanulók a betegeknek. 

– Fontos az összefogás, mert ezáltal esélyt kapnak a gyógyulásra a betegek – mondta a fiú. – Én is mindenképpen hozok kupakokat, és a családban is szólok, hogy ne dobják ki azokat.

Martinnak nem csak a makói iskola gyűjt, hanem több helyi és környékbeli vállalkozónál is leadhatóak a műanyag kupakok.