Hírek

Fürdőszoba felújítás az Ópusztaszeri Otthonban


MH


Az Ópusztaszeri Otthon, melyben 278 gondozott él, 2011 óta a kisteleki Napsugár Otthon egyik tagintézménye.

– Nagyon sok olyan lakó költözik ide, akik nem csak pszichiátriai betegek, hanem valamilyen típusú fogyatékossággal is élnek. Előfordul, hogy értelmi fogyatékosság és viselkedési zavar is társul a kórképhez. Lakóink között szintén megtalálhatóak a szenvedélybetegek – mondta Kerepeczki Magdolna megbízott igazgató.

Ópusztaszeren az ellátottak átlagéletkora 50-60 év. Az egykori Pallavicini kastélyból és az a mellé 1981-ben épített pavilonból álló épületegyüttes felújítása mára aktuálissá vált.

A fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság támogatásával mintegy 10 millió forintból most korszerűsítik az épület fürdőszobáit.

– Ez már nagyon időszerűvé vált. A felújítással lakóink élet-, valamint dolgozóink munkakörülményei is nagymértékben komfortosodnak – erősítette meg Kerepeczki Magdolna. – Az intézmény ideiglenes működési engedélye idén év végéig szól, mert a kastély nem rendelkezik a személyenként előírt 6 négyzetméterrel, illetve csak részben készült el az akadálymentesítés. A pavilonépületben nincs ilyen gond, de még ott is javítunk egy kicsit.

A papírforma szerint február végéig tartó munkákról az igazgató elmondta: két akadálymentesített WC-t is építenek a kastélyépület földszintjén. A pavilon építésekor a szobákba nem terveztek és építettek be konnektorokat, most lehetőség nyílik ezek pótlására is, mely nagyban hozzájárul majd a lakók kényelméhez.