Hírek

Napi cuki: újszülött selyemmajmok



Az eredetileg Brazíliában őshonos majomfélét Argentínába is betelepítették. 9-15 fős csoportokban, azaz igazi családban, hiszen egy hím és egy nőstény majom a leszármazottaival él.

Az ivarérett utódokokat azonban elzavarják. Fő táplálékuk a gyümölcs, de nem vetik meg a rovarokat, pókokat, madártojásokat és a fák nedveit sem. Ez utóbbi miatt metszőfogával rágja ki a fák kérgét.

Egymással számos látható jellel és hanggal kommunikálnak.