Hírek

Feri bácsi makói cserepei


Gajáta Fanni – Makó


Bő fél év alatt készült el Tóth Ferenc Makói cserepek című kötete, amelyet a Kultúra Napján mutattak be. Elárulta, könnyen összeállította a cikkekből és tanulmányokból álló könyvet, hiszen ezek régebbi írásai, képekkel illusztrálva.

– Ebben a kötetben 15 fejezet és körülbelül 150 cikk van. Annyival tér el az újságokban megjelent írásoktól, hogy amelyekhez lehetett, fényképeket mellékeltem – tette hozzá a Szirbik Miklós Egyesület tiszteletbeli elnöke.

– A Csongrád Megyei Hírlapban publikált írásaimat is olvashatóak a kötetben. Emlékszem, annak idején a fél 12-es szegedi buszhoz vitték a cikkeimet, hogy másnap benne legyenek az újságban.

Sokan voltak kíváncsiak a bemutatóra.

Feri bácsi már egyetemistaként is írt, ihletet az adott korból, aktualitásokból merít. Hiába volt mindig is az élete része az írás, őt mégis a könyvtárak, levéltárak és a múzeumok világa vonzotta.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a bemutatón kiemelte, a Kultúra Napjának tökéletes záróakkordja Feri bácsi könyvének ismertetése, illetve a beszélgetés Blazovich László, nyugalmazott levéltár igazgatóval és az íróval.