Makó

Kutyatárral várták az ovisokat az Almásiban


Gajáta Fanni – Makó


Több alkalommal is várják az Almási Utcai Általános Iskola pedagógusai a nagycsoportos gyerekeket. Ma délután a kutyákon volt a hangsúly, ők álltak a középpontban az óvodások mellett. A gyerekek kétféle kutyás nyakláncot kaptak, így a két csoport nem zavarta egymást a feladatok között. Az épületben a másodikosok által készített kutyás rajzok lógtak a falon.

– Az ember legjobb barátja köré terveztük a programokat – mondta Borkáné Dudás Mónika, a Makói Általános Iskola megbízott intézményvezetője. Olyan elfoglaltságokat kerestek, amelyek a gyerekekhez is közel álltak, így a kézműveskedés mellett aktívtáblán is oldottak meg feladatokat a kicsik. – Evvel rögtön fognak találkozni az iskolában, amint beiratkoznak – tette hozzá.

Az óvodás csoporttal nem csak óvónők, hanem szülők is érkeztek. A Kiszomboron élő Harcsás Krisztina is egykor az intézmény tanulója volt, illetve egyik gyermeke már itt tanul, ezért is gondolta, hogy nagycsoportos lányát ide iratná be.

– Nagyon jó tapasztalatom van az iskolával, többek között ezért is szeretném, ha idejárna Jázmin – mondta az anyuka. – A délutáni foglalkozások köre is sokkal szélesebb, mint Kiszomboron, emiatt is gondolkozunk az Almásin.

A Kassai Óvodába járó Horváth Boglárka nagyon szereti a kutyákat, így a Kutyatárt nagyon élvezte.

– Két kutyánk van, mindkettő puli – mondta a kislány. – Az egyiket Büszkének, a másikat Bütyöknek hívják. Sokat labdázom velük – tette hozzá Bogi.

A Kutyatárról maguk az ebek sem hiányozhattak, hiszen a makói kutyaiskola „növendékei” mellett meglepetésként, egy igazi terápiás négylábút is láthattak a gyerekek. Nagy szemekkel nézték a hatalmas német dogot is, mely ülve nagyobb volt, mint a legtöbb óvodás vagy kisiskolás.

Az Almási kutyatárán készült galériánk itt látható.