Makó

Mellkason vágták az alpolgármestert


MH bulvár


Még tavaly decemberben próbált betörni egy árpádhalmi boltba egy férfi, aki azonban mert megvágta a kezét, s mert a betörés nagy zajjal járt, megijedt és elszaladt a helyszínről. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított V. D. keze januárra valószínűleg meggyógyult, ugyanis még betört egy árpádhalmi házba, ahonnét egy nem egészen 50 ezer forint értékű tévét lopott el.

A férfi január 15-én délelőtt bement az árpádhalmi községházára, s megkérte a polgármester, hogy tegye lehetővé, hogy beszállítsák a nagymágocsi rendőrőrsre kihallgatásra. A polgármester közölte, hogy ez nem lehetséges, mire a férfi szóvá tette a közérdekű munkájával kapcsolatos kifogásait. A polgármester és a hangzavarra odaérkezett alpolgármester tájékoztatták a közmunka lehetőségeiről és felszólították, hagyja el a hivatal.

V. D- t ki is kísérték az épületből, így az már odakinn ütötte mellbe az alpolgármestert, majd azt lerántotta a földre is. A további ütlegelésnek a hivatal dolgozói vetettek véget.

A Szegedi Járásbíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű, jelenleg is közrend elleni bűncselekmények miatt más büntetőeljárások hatálya alatt álló gyanúsított jelentős tárgyi súlyú (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszik megvalósítani, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. Ezért jogerősen 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a férfit.